Logo LCL

Middelbare school

Ik zat op het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven en ben inmiddels Cum Laude geslaagd met een N&T profiel. Over het algemeen had ik het reuze naar mijn zin op school, maar sommige dingen kunnen en moeten veel beter. Waarom slepen we bijvoorbeed nog met die zware rugzakken? Kan dat niet slimmer?


Medezeggenschaps­raad

Al vanaf de brugklas heb ik meer invloed willen hebben in het beleid van de school. In de vierde kreeg ik eindelijk een kans om dat waar te maken. Onze school heeft namelijk een medezeggenschapsraad, waar drie leerlingen in zitten die gekozen moeten worden. Omdat er meerdere kandidaten waren moesten we allemaal een filmpje maken als onderdeel van de selectieprocedure. Dit filmpje is aan alle klassen getoond, waarna de leerlingen konden stemmen op hun favoriete deelnemer.

Deze verkiezingen heb ik gewonnen, en inmiddels heb ik al aardig wat bereikt: Verlaagde toetsdruk, extra zitplekken buiten, en watertappunten.

Wiskunde-Olympiade

Het Lorentz Casimir Lyceum is een olympiade-school. In mijn middelbare schooltijd heb ik meegedaan met 2 wiskunde olympiades, 2 scheikunde olympiades, 1 natuurkunde olympiade en 1 biologie olympiade, waarbij ik bij zowel wiskunde als natuurkunde ben uitgenodigd voor de tweede ronde.

Ook heb ik meegedaan met de nationale wiskunde dag, georganiseerd door Universiteit Utrecht. Het is een dag waar middelbare scholieren zich in groepjes 8 uur lang over wiskundige vraagstukken buigen en een verslag schrijven van hun bevindingen. Samen met mijn twee teamgenoten werd ik 4e van Nederland.

Engels

OK, ik geef het toe, ik maak en leer mijn huiswerk lang niet altijd. Zeker niet voor Engels. Maar waar ik wel altijd aan meedoe zijn de schrijfopdrachten. Hieronder staan de twee beste (vind ik zelf).
Curlers
Dog

Debatclub

Met dank aan de debatclub van LCL kan ik me beste Jeugdspeecher van Nederland 2016 noemen. Hoe dat zo gelopen is, lees je HIER.