Movie negative

Filmpjes

Van en over Lisa van der Geer


SDG Moonshot

Tijdens SDG Action Day op 25 september waren ze op zoek naar een innovatief, baanbrekend, out-of-the-box idee om de wereld een klein beetje beter te maken. En ik heb gewoonen! Wil je weten waarmee? Klik op het filmpje hiernaast.

Zie ook: SDG Nederland

Milieudefensie

Uitlaatgassen van het verkeer, fijnstof van intensieve veeteelt, alles komt in de lucht terecht. En dat is dezelfde lucht die we dagelijkt inademen. Eigenlijk gebruiken we de lucht om ons heen als een open riool, en dat moet veranderen.

Logo Luchtwachters

Flying V

De Flying V van de TU Delft is een nieuw vliegtuigtype dat een brandstofbesparing van twintig procent zou kunnen opleveren. Samen met Journalist Sinan Can ging ik voor het TV programma 'De staat van het Klimaat' van de omroep Human op onderzoek uit.

Beste speech van Nederland

Mijn missie was duidelijk: schrijf de beste speech van Nederland. Na een dozijn voorrondes heb ik mijn winnende speech over luchtvervuiling live gegeven op NPO2, met Alexander Pechtold als voorzitten van de jury en vol trots mocht ik de hoofdprijs in ontvangst nemen: een reis naar New York.

Climate hackathon

Op 9 april 2016 gaf ik de openingsspeech van de Climate Hackathon in Rotterdam en ik werd finalist met mijn oplossing om scholieren pakketjes te laten bezorgen. Net buiten de prijzen, jammer...

Jeugdjournaal

Op donderdag 15 februari ging de campagne van de Luchtwachters van start met het plaatsen van verkeersborden op plekken waar de luchtkwaliteit de Europese wetten overschrijdt. Ik mocht de onthulling in Eindhoven voor mijn rekening nemen. Ondanks het slechte weer kwam er heel wat media langs: Omroep Brabant, Eindhovens dagblad, Studio040 en als aller belangrijkste een plekje in de uitzending van het jeugdjournaal!

TNO snuffelhond

Via de luchtwachters ben ik in contact gekomen met de ambtenaren van Eindhoven, en zij hebben me gevraagd of ik mee wilden doen met een onderzoek van TNO om op de fiets de werkelijke luchtkwaliteit te maten. Ik was een van de zestig fietsers en heb gedurende een week rondgefietst met een SensA box, die ik later heb omgedoopt tot ‘de snuffelhond’.

Klimaatspijbelen

Bij de grote scholierenstaking voor het klimaat heb ik uiteraard ook meegedaan. Met consequenties: De week erna moest ik elke dag nablijven. Ik had het er graag voor over, want ik vond het een goede actie om het belang van het klimaat te benadrukken.

#Vteam

Als lid van het Vteam zet ik me in voor vrede en vrijheid. Ik gaf de openingsspeech bij het allereerste Nationale Kinderontbijt op 5 mei.