Logo LCL

School

Ik zit op het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. Ik ga naar 4 vwo, profiel N&T met biologie, en ik ben blij dat ik geen Duits en geen Grieks meer heb. Over het algemeen heb ik het reuze naar mijn zin op school, maar sommige dingen kunnen en moeten veel beter. Waarom slepen we bijvoorbeed nog met die zware rugzakken? Kan dat niet slimmer?


Medezeggenschaps­raad

Al vanaf de brugklas heb ik meer invloed willen hebben in het beleid van de school. Begin juni kreeg ik eindelijk een kans om dat waar te maken. Onze school heeft namelijk een medezeggenschapsraad, waar drie leerlingen in zitten die gekozen moeten worden. Omdat er meerdere kandidaten waren moesten we allemaal een filmpje maken als onderdeel van de selectieprocedure. Dit filmpje is aan alle klassen getoond, waarna de leerlingen konden stemmen op hun favoriete deelnemer.

Deze verkiezingen heb ik gewonnen, en inmiddels heb ik al aardig wat bereikt: Verlaagde toetsdruk, extra zitplekken buiten, en watertappunten.

Wiskunde-Olympiade

Het Lorentz Casimir Lyceum is een olympiade-school. Voor de wiskunde-olympiade geldt dat je geselecteerd moet worden om mee te mogen doen. Het voelde dan ook als een hele eer toen de wiskundedocent me apart nam en vroeg of ik het leuk vond om deel te nemen. De eerste ronde ging goed, zo goed zelfs dat ik door was naar de tweede ronde op de Universiteit Eindhoven.

Maar toen gind het mis. Geen black-out, geen faalangst, erger nog: ik had bijna veertig graden koorts en mijn vader heeft me afgemeld. Met grote kans had ik de finale niet gehaald, maar het blijft jammer dat ik niet eens heb kunnen proberen. Volgend jaar beter...

Engels

OK, ik geef het toe, ik maak en leer mijn huiswerk lang niet altijd. Zeker niet voor Engels. Maar waar ik wel altijd aan meedoe zijn de schrijfopdrachten. Hieronder staan de twee beste (vind ik zelf).
Curlers
Dog

Debatclub

Met dank aan de debatclub van LCL kan ik me beste Jeugdspeecher van Nederland 2016 noemen. Hoe dat zo gelopen is, lees je HIER.